020-472-0444
Homeoost west Japan best

oost west Japan best

WELCOME TO JAPAN

Is het hoog tijd om er even tussen uit te stappen naar Japan? Deze reis heeft alles wat u nodig heeft om te genieten van de meeste grote steden van Japan, en geeft u ook een korte ervaring van het platteland gedeelte van Japan. Bekijk Tokyo vanuit een van zijn vele wolkenkrabbers, wandel rond in de vele winkelstraatjes van Osaka, bekijk de adembenemende tempels van Kyoto, proef de lokaal gebrouwen sake van Takayama en verblijf in een residentie welke vroeger bewoond werd door een samurai in de Kiso vallei!

Bekijk de touropties en beschrijvingen via de onderstaande navigatie balk. Zo krijgt u te zien welke extra's u heeft, welke zaken inclusief zijn en kun u een dag tot dag beschrijven krijgen van uw reis. Daarnaast kunt u ook een reisschema downloaden om deze te bekijken en er zelf eventueel aantekeningen bij te maken. Natuurlijk heeft u zelf ook inspraak in wat u doet tijdens uw reis, wij kunnen een plethora aan opties, extra's en excursies voor u toevoegen.

Klik hier om een PDF overzicht van de reis te downloaden!

 • Inclusief:

  • Accommodatie in hotels, pensions en traditionele minshuku of ryokan
  • Diner en ontbijt in minshuku/ryokan tijdens overnachting in de Kiso Vallei
  • 7-daagse Japan Rail Pass
  • Pocket WiFi router
  • Service van onze Japan Experts met betrekking tot uw reis
 • Day 1 Tokyo Een bezoek aan de oudere delen van Tokyo.
  Day 2 Tokyo Een bezoek aan de moderne delen van Tokyo.
  Day 3 Tokyo Vrij programma met eventuele uitstapjes.
  Day 4 Kiso valley Prachtig berggebied met verblijf in Minshuku.
  Day 5 Takayama Intact gebleven oude Japanse stad.
  Day 6 Kyoto Een bezoek aan het Gion district.
  Day 7 Kyoto Keuze uit een aantal uitstapjes.
  Day 8 Kyoto Bezoek aan Nara of Arashiyama.
  Day 9 Osaka Bezoek aan het omgeving rond Shinsaibashi.
  Day 10 departure Vertrek naar Nederland.
 • Dag 1 TOKYO

  Op de eerste dag zult u na aankomst in Tokyo de oudere delen van Tokyo, namelijk Asakusa en Ueno, verkennen. U kunt locaties bezoeken zoals de oudste tempel van Tokyo genaamd Senso-ji, of een uitstapje maken naar het mooie Ueno park en de Ueno dierentuin.

   

  Dag 2 TOKYO

  U zult met behulp van de trein en/of metro het moderne deel van Tokyo gaan bezoeken. Plekken als Shibuya, waar u het befaamde Shibuya kruispunt kunt ervaren en het standbeeld van het beroemde hondje Hachiko kunt aaien, zijn onderdeel van deze ervaring. Ook het bruisende Shinjuku met al haar shoppingmogelijkheden is een prachtige optie. Natuurlijk zult u ook een kijkje gaan nemen Harajuku waar u locaties als Yoyogi Park en de befaamde Meiji Jingu schrijn kunt bezoeken.

   

  Dag 3 TOKYO

  Op deze dag kunt u genieten van een vrij programma waar u zelf beslist wat u gaat doen, of ervoor kiezen om een dagtrip te doen naar een van de volgende locaties:

  • Nikko (Een dorp dat is gelegen vlakbij NIkko National Park, met onder andere de prachtige Toshogu schrijn en het mausoleum van de grondlegger van het Tokugawa shogunaat, Tokugawa Ieyasu.)
  • Kamakura (Een kust-dorpje ten zuiden van Tokyo. Hier kunt u onder meer het enorme Boeddha standbeeld bezoeken en een bezoekje brengen aan de Hokokuji Temple met de bijzondere bamboe tuin.)
  • Mount Fuji (Met 3776 meter is Mount Fuji de hoogste berg van Japan. U kunt hier in juli en augustus de berg beklimmen, of als u een wat rustiger uitstapje wil kunt u ook een kijkje gaan nemen bij het Fujigoko meer, wat gelegen is aan de voet van de berg.)

   

  Dag 4 KISO VALLEI

  U zult met de trein naar Nakatsugawa gaan, wat ongeveer 3 uur zal kosten, waarna u met die bus uw reis zal vervolgen naar Magome. U kunt vervolgens wandelen langs de oude pitoresque straatjes van Magome en Tsumagojuku, welke gelegen zijn in de Kiso Vallei. Langs deze wandelroute zijn veel monumenten, tempels, schrijnen, ravijnen en legendes te beleven. Nauwe straatjes, mysterieuze zijweggetjes en prachtige gebouwen zullen allemaal deel uitmaken van uw unieke ervaring. Na afloop van deze wandeltocht zult u verblijven in een lokale minshuku (pension) waar u de echte authentieke sfeer kunt proeven.

   

  Dag 5 TAKAYAMA

  Vanaf Magome zult u met een treinrit van ongeveer 3 uur naar Takayama reizen. In Takayama kunt u de prachtige gepreserveerde stadsdelen bewonderen in een gebied omringd door prachtige bergen en natuurlandschappen. U kunt hier een wat beter beeld krijgen van de wat afgelegere delen van Japan. Indien u in het voorjaar of in het najaar reist, kunt u ook gaan kijken bij het Takayama Matsuri festival, wat wijd bekend staat als een van de beste festivals van Japan.Hier zult u verschillende prachtig ouderwetse praalwagens te zien krijgen, welke in de avond door de straten getrokken zullen worden. Ook zijn er ‘voorstellingen’ van zogenaamde ‘Karakuri’ poppen, welke voor u zullen dansen en bewegingen zullen uitvoeren.

   

  Dag 6 KYOTO

  Na een treinreis van ongeveer 3,5 uur zult u aankomen in de historische stad Kyoto. HIer zult u de echte ‘Japan’ ervaring beleven in traditionele districten zoals Gion, waar u, als u geluk heeft, de kans krijgt om echte maiko’s te zien. Ook krijgt u de kans om de prachtige Kiyomizudera tempel te bezichtigen voor een unieke sfeer en ervaring binnen de Japanse cultuur. ‘s Avonds kunt u naar het Kawaramachi district om de levendige sfeer van Kyoto tot u te nemen. Hier kunt u naar verschillende restaurants en barretjes waar u direct in aanraking zal komen met de lokale cultuur. Daarnaast is er in Kawaramachi ook veel te belezen op het gebied van entertainment zoals Karaoke, Gamecenters en bijvoorbeeld de Disney Store.

   

  Dag 7 KYOTO

  Op deze dag heeft u de keuze uit 3 verschillende attracties:

  Als eerste keuze kunt u een uitstapje nemen naar ‘Kinkakuji’, ook wel het gouden paviljoen genoemd. Dit is een tempel belegd met bladgoud en omringd door prachtige natuur. Hier kunt u, naast natuurlijk het bezichtigen van het gouden paviljoen ook de omliggende natuur tot u nemen en, zeker in de zomer, genieten van de rust die de omgeving te bieden heeft.

  Als tweede keuze kunt u naar de Ryoanji zen garden. Dit is een zen garden die aan de Ryoanji tempel ligt.Deze tempel stampt uit de Heian periode, toen het nog een residentie van een aristocraat was, en is in 1450 veranderd naar een zen tempel. Juist vanwege het feit dat deze tempel zo oud is, is de betekenis en de oorsprong van de tuin onbekend en geeft het u de mogelijkheid om zelf betekenis te geven aan wat u beleeft. Ook is er op de tempelgronden een park waar u tot rust kunt komen en wandelingen kunt nemen om de prachtige Japanse tuin te bekijken.

  Als laatste keuze heeft u de optie om naar het zogeheten Philospher’s path te gaan. Het pad dankt zijn naam aan Nishida Kitaro, een Japanse filosoof van wie gezegd wordt dat hij tijdens zijn reis naar school altijd mediteerde op dit pad. Philosopher’s Path is, zeker in april wanner de bomen is volle bloei staan, een prachtige locatie om rond te wandelen.

   

  Dag 8  KYOTO

  Vandaag zult u de keuze krijgen uit een uitstapje naar 2 verschillende locaties.

  De eerste locatie is Nara, wat onder andere beroemd is door het park waar de herten vrij rondlopen. U kunt ook met speciale crackers die daar verkrijgbaar zijn de herten zelf voeren. Dit kan soms tot komische situaties leiden, en is zeker een aanrader.

  De tweede locatie is Arashiyama. Hier kunt u door het prachtige bamboebos wandelen. De bamboe planten torenen meters boven u uit en geven een onvergetelijke ervaring. Naast het bamboebos kunt u ook verschillende tempels en oude villas bekijken uit het imperialistische tijdsperk. De architectuur van deze gebouwen is erg bijzonder en zeker de moeite waard om te bekijken.

   

  Dag 9 OSAKA

  Op uw laatste dag in Japan zult u na een treinrit van een klein half uurtje uw reis afsluiten met een bezoek aan het levendige Shinsaibashi district en het kasteel in Osaka. In en rond Shinsaibashi is vanalles te beleven. Zo kunt u naar de verschillende winkelstraten waar u allerlei producten kunt en gerechten kunt proeven. Ook kunt u naar het beroemde Dotonbori een klein stukje ten zuiden van Shinsaibashi, waar er gigantische schermen zijn waar verschillende dingen op geprojecteerd worden en natuurlijk waar u op de foto kan met de beroemde Glico Man.

  Osaka kasteel is ook een van de grote bezienswaardigheden in Osaka. Het kasteel, wat door verschillende omstandigheden herbouwd moest worden, stamt oorspronkelijk uit 1583 en geeft een goed inzicht in hoe grote Japanse kastelen er vroeger uitzagen. U zal een unieke ervaring krijgen vanuit de top van het kasteel waar u een geweldig uitzicht zal hebben over de omliggende omgeving.

   

  Day 10 OSAKA

  U zult op deze dag vanuit Osaka vertrekken en Japan verlaten. Wij horen na afloop altijd graag of u het naar uw zin gehad heeft tijdens uw reis.

   

   

  • Vlucht
  • Maaltijden
  • Reisverzekering
  • Extra vervoer
  • Pocket WiFi
  • Natuur of strand extensie

  Het is naast de bovenstaande opties ook mogelijk uw reisschema uit te breiden met een Koyasan tempelovernachting, een hike in Kumano Kodo of een stopover in Okinawa/Hokkaido. Natuurlijk bent u vrij om met onze Japan experts te overleggen over uw reis en eventueel andere activiteiten te kiezen.

 • Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen waar u in boekt. Prijzen in het laagseizoen (December, Januari, Februari) zullen bijvoorbeeld verschillen van prijzen in het hoogseizoen (Maart, April, Augustus, Feestdagen).

  Mix van budget hotels, pensions en minshuku vanaf €999,- p.p.
  Mix van 2 sterren hotels, pensions en minshuku vanaf €1149,- p.p.
  Mix van 2 en 3 sterren hotels, ryokan en minshuku vanaf €1399,- p.p.

De verschillende gezichten van Japan

Zoals u op de kaart ziet krijgt u een reis waarin u kennis zult maken met de verschillende aspecten van Japan. Van het levendige Tokyo, door de prachtige Kiso-vallei, naar het authentieke gedeelte van Takayama, naar het traditionele Kyoto en tenslotte het bruisende Osaka. Met deze route krijgt u een fantastisch beeld van het contrast in Japan tussen het stadsleven en het plattelandsleven.

U kunt eventueel ook extra excursies, uitstapjes, activiteiten of verblijven boeken in andere delen van Japan om uw reis nog completer te maken. Daarnaast is de ervaring die u krijgt afhankelijk van het seizoen waar u in boekt. Overleg daarom met onze Japan Experts wat de mogelijkheden zijn om voor u een gepersonaliseerde offerte te maken.

1. Prijsvoorstel

Nadat u uw verzoek verstuurd heeft, zullen wij een prijsvoorstel voorbereiden. Het voorstel blijft 2 weken geldig.

2. Aanbetaling

Indien ons voorstel u bevalt, kunt u binnen een maand van ons voorstel de reis boeken door een aanbetaling te doen van 10% van de totaal prijs.

3. Betaling resterend bedrag

Het resterende bedrag zal betaalt moeten worden 3 weken voor vertrek. Vanaf dit moment zullen annuleringskosten gerekend worden.

4. Reisdocumenten

U zult 3 weken voor uw vertrek uw JR pass, hotel vouchers, kaarten en een persoonlijke reisgids ontvangen.

5. Japan

Geniet van uw reis naar Japan! In geval van nood zal ons emergency center u ten dienste staan.

6. Uw feedback

Na afloop horen wij graag hoe u uw reis beleefd heeft! Opmerkingen of vragen? Deel deze met ons.

Geef aan ons uw voorkeuren door betreffende zaken als: Reisduur, uw budget, hotel categorie (budget, standaard, comfort, luxe accomodaties), voorkeur qua kamer-type, speciale verzoeken (maaltijden, rookvrije kamers etc) en andere voorkeuren.

Algemene voorwaarden | Privacybeleid NL | Privacy Policy ENG | Privacy Notice | © 2018: Tojapan.nl/H.I.S. Travel Nederland B.V. | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress